2010. május 20., csütörtök

Új szerzemények!

Nemrég jártam egy barkácsáruházban és nagyon szép leértékelt orchideákat árultak. Nekem sem kellett több ennél, persze, hogy ott ragadtam. 2 db orchidea csábított el, bár nehéz döntés volt, mert mind nagyon szép volt. :)
Az egyik egy foltos levelű Phalaenopsis scilleriana. Az interneten böngészve arra jutottam, hogy ez a fajta virágú, (mert ugye ebből a fajtából is több féle formájú virágfajta létezik) a scilleriana és a stuartiana keresztezéséből jött létre. Van már egy foltos levelűm, de azt virág nélkül vettem, remélem majd, ha virágzik más fajta virágú lesz. :) Bár nem igen látni teljesen egyformát, picit mindegyik más.


Vakú nélkül fotóztam, hogy a színek jobban előjöjjenek, ezért bocsánat a képek minőségéért, ha nem teljesen élesek. :)

Azért is eset még rá a választásom, mert dupla tő. Remélem, jól látszik. Gondolom egyik orchideás társam sem hagyta volna ott, mert már a 2 az 1- ben megéri. :D

A másik orchidea nagyon édes, teli apró virágokkal. A virága nem sokkal nagyobb egy 10 forintosnál, és teli van még kinyílásra váró bimbókkal. Ebből még csak egy döntött úgy, hogy nem nyílik ki, a többi szerintem mind kifog. A neve, ha a neten jól kerestem ki Phalaenopsis intermedia, de ebben nem vagyok 100%- ig biztos. :)


A kép picit homályos, bocsi érte, de a színe és a csíkozása ebben a borult időben csak így fotózható.

Vakúval ilyen, teljesen kiég. :(

 Még anyukám virágát szeretném megmutatni. Ez számomra egy csoda, és nagyon irigykedem. De nem is írok róla többet, mert magáért beszél. Most fog másodszorra virágozni.


Remélem nekem is lesz majd egyszer ilyen, hogy valamelyik orchideám megajándékoz ennyi virággal. :) Mondtam anyunak, hogy úgy vigyázzon rá, mint a szeme fényére, hogy mindegyik bimbó kinyíljon.