2009. október 23., péntek

A hét virága! (43.hét)


Miltonia clowes
Azt hiszem ez a Miltonia magáért beszél. Biztos az illata is  bódító. Szívesen megszaglásznám. :)

Helyzetjelentés!


 
Szépen növekedik a virágszár! Nagyon várom már az első bimbót. Talán karácsonyra lesz rajta pár virág. Kíváncsi leszek hány virágot hoz a kicsike.

2009. október 22., csütörtök

Készülünk a télre!

Készülünk a télre egy kis meglepetéssel az orchideáknak. Kitoldtuk a virágtartót egy kis tetővel, amibe növényeknek való világítást fogunk a férjemmel beszerelni.

 
Holnap még le lesz  festve hasonló sötét barnára mint az állvány, és szerintem újra lakkozom az egészet. És ha sikerül még bambusz dekorációt is fog kapni a tetőrész. A világítás beszerelése jövőhétre marad.

2009. október 21., szerda

Meglepetés!

Új virágszárat hoz az anyanővényem. Nagyon élet képes, hozza a kicsinyét és az új gyökereit, és most új virágszárat. Nemsokára olyan virágeső lesz itt, hogy csak csuda....:D

Bekarikázott az új virágszár. Még nagyon kicsi, de majd rakok föl róla képet ha nőtt egy kicsit.


 
Szépen növöget a babuci! :)

2009. október 19., hétfő

Obiban jártunk 3!

Még egy két érdekes orchideáról van képem és ezeket is szeretném megosztani: 

Zygopetalum
 
Zygopetalum
 
 
 Odontoglossum
 
   Odontoglossum

Obiban Jártunk 2!

Tegnap már írtam róla milyen szép és nagy választékban láttam orchideákat az Obiban. Vettem is egy Dendrobium Emma névre hallgató orchit. Nagyon megvizsgáltam vagy fél órát töltöttem azzal, hogy kiválasszam a legszebbet, mert írtam, hogy láttam egy két beteg orchit és nem szerettem volna hazahozni egy kis kártevőt. Csigát találtam is közvetlen a földjében, bár nem tudom élt e még, de gyorsan lepöcköltem szegényt róla.

Tehát Őt választottam. Ő látszott a legegészségesebbnek, és rajta volt a legtöbb bimbó. Egy virágszárat már levágtam, mert elvirágzott már és hogy ne csúnyálkodjon ezen a kis szépségen. Három virágszáron már telis teli van bimbókkal és négy virágszár meg még nagyon növésben van. :)
                                                                                                                              

A növésben lévő bimbók

2009. október 18., vasárnap

Obiban jártunk!

Szegeden nem rég nyílt egy új és óriás Obi áruház. Férjemmel elmentünk szétnézni, vagyis Ő nézelődött én meg beszabadultam a kert részlegbe. :)Nagyon szép színvonalas látvány tárult elém. Hát megláttam az orchideákat. Az a választék ami volt megdöbbentett. :) Mutatok egy- két képet róluk. Egyik szebb mint a másik. Bár volt amelyik elég betegnek látszott. :( Bocsi a képek minőségéért, sajnos csak a mobilom volt nálam. :)
                                                                                   Vanda mind kettő

                                        Zygopetalum mind kettő

                                                                 Dendrobium mind a három
 
       Miltónia nagyon kellemes íllata volt