2009. október 31., szombat

A hét virága! (44. hét)


Brassavola cucullata
Mexikóban, több közép-amerikai országban és Venezuelában is honos. A természetben csupasz fakérgen, szinte függőlegesen nő, ezért egy kéregdarabra vagy egy vastag botra erősítve célszerű nevelni. A cserepes termesztés természetellenes és eléggé kockázatos, mert a gyökerek hajlamosak a penészedésre.

2009. október 30., péntek

Még mindig!

Még mindig szép az Obiban vett csónakorchideának elírt fehér phalaenopsisom. :) Szeptember elején vettem, jól bírja, de ugyan meddig?! :D

 

2009. október 29., csütörtök

Kakukktojás!

Úgy nézem a kis kakukktojásom megörvendeztet egy virágszárral. Abból gondolom, mert olyan lándzsa szerű, a gyökér meg olyan kis dudor szokott lenni. Az nagyon jó lenne ha virágozna, mert erről az orchiról nem csináltam akkoriban képet mikor virágzott és már nagyon kíváncsi vagyok milyen színű virága van. 

 

2009. október 28., szerda

Anyukám virágai helyzetjelentés 3!

Az Ilona névnapra kapott orchi még mindig gyönyörű. Itt van egy pár friss  kép róla! :)

Anyukám ablakában
 

Közelebbről

2009. október 27., kedd

Anyukám virágai helyzetjelentés 2!

Anyukámnál nagyon beindultak a phalaenopsisok a növésben. Az anyák-napjára kapott orchideája most októberben virágzott el három virágszáron. Még el sem szárította a régi szárakat már hozza a negyedik virágszárat. Nagyon élni akaró kis növényke ez, jó vétel volt. :) De anyukámnál minden virág szeret. Apukám is nagy virágkedvelő, de Ő inkább a kerti nővényeket szereti, főleg a leandereket. Anyukám bent, apukám kint. :D

 

2009. október 26., hétfő

Anyukám virágai helyzetjelentés 1!

Majdnem minden vasárnap megyünk anyukámékhoz ebédre. Ilyenkor szoktam átvizslatni anyukám virágait, de főleg az orchideáit. És örömmel vettem észre, hogy amit először kapott orhija már megint virágozni készül. Ez már a 4. virágzása lesz. 2007. decemberében kapta anyukám a már férjemtől eljegyzésünk alkalmából. Nagyon szeret anyunál. Északi fekvésű ablakban van. Igaz elég erősen süt oda  a nap, de szereti. :)

 

2009. október 25., vasárnap

Készülünk a télre 2!

Lefestettem a kis orchidea házikót és felragasztottam a bambuszokat a tetejére. Jövőhéten vesz a férjem bele fénycsövet és akkor már teljesen kész lesz.

Készül a házikó
 

És íme készen, csak a fénycső hiányzik belőle.